Carpe Diem

Ik ben Marie ILieva en kom oorspronkelijk uit Bulgarije. Op mijn 19de ben ik naar Nederland gekomen om archeologie te studeren in Leiden. Hier was helaas geen brood in te verdienen en heb toen de keuze gemaakt om de Horeca in te gaan.
De jaren erna heb ik in diverse restaurants en hotels in de bediening gewerkt. Ondanks het plezier dat ik beleefde door mensen te helpen, ontbrak er toch iets. Ik vind het namelijk heerlijk om mensen te verwennen. Ik krijg een fantastische energie als ik mijn familie en vrienden zie genieten van de gerechten die ik heb klaargemaakt. Zo ook met verjaardagen waar kinderen de kaarsjes uitblazen van mijn taartcreaties. Het kan niet gek genoeg zijn. Zo besloot ik in 2013 de koksopleiding te doen en ben ik als volleerd kok met Bulgaarse roots aan het werk gegaan in diverse keukens van hotels en restaurants.

Mijn inspiratie

Het leren koken, de interesse in het koken, dat komt bij mijn moeder en oma vandaan. Waar ik vandaan kom, Zlataritsa, werd gejaagd. Bij mijn oma kwam de jager langs en bracht daar wild zwijn en konijn. Op de boerderij waren we volledig zelfvoorzienend in groente, aardappelen, fruit en zelfs voor melk hoefde niet ver te wandelen. De geur van kruiden en de smaak van die verse grote zoete vleestomaten, heerlijke pruimen, vijgen en dadels blijft mij voor altijd bij. Ik vond de gerechten die mijn oma bereidde heerlijk. Ze kookte dan ook met zoveel liefde. Daardoor lust ik nagenoeg alles. Dit heeft mij gemotiveerd om ook nu dagelijks verse ingrediƫnten uit eigen groentetuin te halen. Mijn oma is mijn inspiratiebron en mijn helpt mij met de onophoudelijke zoektocht naar het ultieme ingrediƫnt om daarmee mijn klanten omver te blazen.

Mijn Foodtruck

Sinds 2018 ben ik trotse bezitter van een eigen Foodtruck! Hiermee kan ik mijn gerechten overal brengen. Ik deel mijn passie dan op evenementen, bruiloften, markten en andere gelegenheden.

Volg Carpe Diem op social media

voor het laatste nieuws en nieuwste gerechten